Penantian


Kehidupan ini penuh dengan persoalan dan kadang-kadang ianya benar memberi dugaan dalam hidup ini. Aku yang berdiri sendiri, seolah sedang memerhati apa yang sedang berlaku. Setiap saat, hati berbicara dan berbisik-bisik. Suara merdu yang lunak di dengar sering bermain difikiran. Wajah-wajah yang didambarkan tak seindah sebuah penantian. Aku yang kini keseorangan, sebenarnya tidak terasa sunyi dengan bisikan-bisikan angin.

Sebuah harapan terbina dari keikhlasan kerana luhurnya kata-kata yang ku keluarkan. Benarlah apa yang ku fikirkan, hanya ketabahan yang menebal menjadi benteng dari aku terus terlena dalam bayangan sendiri. Kadang kala, aku tersipu malu atas hati yang kucurahkan. Mungkin jawapannya menggembirakan.Tetapi penantian itu tetap telaksana sudah.

Manusia itu sendiri delahirkan dengan penuh tanggungjawab. Manusia itu juga tahu akan hakikat penantian. Dimana letaknya harapan dan ketulusan. Semua bangun dan berdiri, bila hati bersatu kembali. Telah banyak yang kecundang dan telah banyak yang kecewa. Sesunggunya penatian itu tidak pernah berhenti. Aku percaya akan penantian ini dan aku percaya pada janji ini. Biar pun hari-hari ini begitu pahit, namun ku cuba pertahan kan juga. Titisan air mata ku ini, sudah mampu untuk meneyelimutkan aku dan melemaskan aku. Tetapi tidak sesekali aku berputus asa kerana, penantian ini sungguh bermakna dalam hidup ini.

p/s : Bertahanlah dari kecundang ditengah jalan. Bersabarlah atas dugaan, kerana penantian itu pasti berakhir.

8 comments:

 1. dah lama u x update ur blog.......Good to know u still blogging ~visit my blog yeah ~


  from, estefania sofea

  ReplyDelete
 2. Terima kasih sebab selalu perhati kan blog saya :) ....estefania sofea

  ReplyDelete
  Replies
  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

   Delete
 3. didik lah diri untuk bersabar..dan melawan kehendak...krn, pasti akn dapat yg lebih baik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) semua orang pasti akan lalui semua ni cuma situasi je berbeza :)

   Delete
 4. bersabarlah..d akhir munajatmu psti ada hadiah yg lbh baik dri Allah...^_^

  ReplyDelete
 5. penantian satu penyiksaan tetapi di akhirnya akan mengukir seribu kebahagiaan...bersabarlah dlm penantian kerana ia akan mendidik jiwa utk menghargai nilai kesabaran kita... slm syg :-)

  ReplyDelete